ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ «ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ» ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους ζητά εξηγήσεις, για τον διορισμό του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και του Πρεσβευτή της Κύπρου, για την παραβίαση του συντάγματος και τις σχετικής νομοθεσίας , αφού και οι δυο εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως μόνιμοι καθηγητές και αυτή την στιγμή βρίσκονται σε άδεια άνευ απολαβών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην βουλή ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου όφειλε αμέσως μετά των διορισμό των κύριων Δημητρίου και Ιωσήφ, σε υπουργική θέση, να προχωρήσει σε αναγκαστική αφυπηρετήση των δυο καθηγητών ή τουλάχιστον οι δυο καθηγητές να ζητήσουν η ίδιοι την άμεση αφυπηρέτηση τους. Επίσης στην συνέχεια ανέφερε ότι »Αντ’ αυτού,  τόσον ο Υπουργός Παιδείας  όσον και ο Πρέσβης ζήτησαν  και έτυχαν, κατά παράβαση του  Συντάγματος και της σχετικής  νομοθεσίας, από το Π.Κ άδειας  άνευ απολαβών, ο ένας 3 και ο άλλος 4 χρόνια». Ακολούθως προέβαλε πέντε ερωτήματα στο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια για το θέμα αυτό, παραθέτοντας άρθρα από το Σύνταγμα όπως το άρθρο 59, που λέει: »το αξίωμα του υπουργού είναι ασυμβίβαστον προς το αξίωμα του βουλευτού ή του μέλους Κοινοτικής Συνελεύσεως ή δημοτικού συμβουλίου, περιλαμβανομένου και του δημάρχου, ή προς την ιδιότητα του ανήκοντος εις τας ενόπλους δυνάμεις ή τας δυνάμεις ασφαλείας της Δημοκρατίας ή προς παν έτερον δημόσιον ή δημοτικόν αξίωμα ή θέσιν, εν περιπτώσει δε Τούρκου υπουργού και προς το αξίωμα του θρησκευτικού λειτουργού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι  «Αυτό έχει  να κάνει με τους κανονισμούς  λειτουργίας του ίδιου του  Πανεπιστημίου που τούτη την  ώρα εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει» .

~ από green4hope στο 3 Μαρτίου, 2010.

Σχολιάστε