ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΩΣΕ ΖΩΗ

Στις 22 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση επιτροπής αιμοδοσίας, του ΤΕΠΑΚ, στην αίθουσα Πευκιος Γεωργιαδης στο ΤΕΠΑΚ.  Το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης  ήταν Δώσε αίμα, Δώσε ελπίδα, Δώσε ζωή.

Με την ομιλία τους, η υπεύθυνη κέντρου αίματος Δρ. Ζωή Σιδερά και Δρ. Μιχάλης Φ. Ψιλοινης τίμησαν την εκδήλωση.

Η Δρ. Ζωή Σιδερά μίλησε για τον ρόλο και της αρμοδιότητες του κέντρου αίματος.  Στην ομιλία της ανάφερε το τι είναι το κέντρο αίματος και οι νοσομειακες τράπεζες αίματος και ποιος είναι ο ρόλος τους, καθώς και ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κέντρου αίματος. Το κύριο μήνυμα της ομιλίας της ήταν: Το αίμα είναι φορέας ζωής και αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο. Η μόνη πηγή είστε εσείς: ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ.

Ο Δρ. Μιχάλης Φ. Ψιλοινης μίλησε για την αιμοδοσία και την μετάγγιση μέσα από τους αιώνες. Στην ομιλία του μίλησε κυρίως για την σημασία  που έχει το αίμα στους διάφορους πολιτισμούς και θρησκείες.  Το κύριο μήνυμα της ομιλίας του ήταν ότι : Το αίμα είναι πολύτιμο όπως και η ζωή μας.

Επίσης στην εκδήλωση χαιρετισμούς απεύθυνε: ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας και Διαφωτίσεως (ΣΕΑΔ) ο κ. Άριστος Χρυσοστόμου, η Πρόεδρος Κλάδου Λεμεσού Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού η κ. Σταθούλα Συκοπετρίτου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Διοίκησης του ΤΕΠΑΚ κ. Γεώργιος Χαραλαμπίδης.  Τέλος με την λήξη της εκδήλωσης απονεμήθηκαν  διπλώματα στους αιμοδότες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Advertisements

~ από green4hope στο Απρίλιος 20, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: